Terese Cedergren

Lättlagad svamptoast

Föregående Nästa
foodfolder-svamptoast.jpeg
Snåla inte på vardagslyxen! Här är ett ypperligt bevis på att det varken är dyrt eller svårt att lyxa till det. Välj efter säsong svamp och ta det bröd du har hemma. Eftersom att att det ska stekas så gör det inget om det är lite torrt. Bred brödet med färskost, dela sedan skivorna i munsbitar och toppa med den gin stekta svampen.

Ingredienser

  • 2 skiva(or) valfritt mjukt bröd
  • 1 klyfta(or) vitlök
  • 1 msk cream cheese
  • 100 g blandad svamp
  • 1 msk smör
  • 1 msk rapsolja
  • 40 g riven hårdost
  • 1 msk gin
  • flingsalt
  • grovmalen svartpeppar
  • Topping:
  • färsk grönkål alt. spenat

Gör så här:

Rensa och skiva svampen. I detta recept använda jag mig av ostronskivling, kantareller och karl-johansvamp.


Dela vitlöks klyftan och dra den skurna sidan över brödskivorna, stek det sedan i smör och olja på båda sidor tills det fått gyllne kulör och är frasigt. 


Stek svampen i olja och smör i tills den fått en gyllene kulör. Häll ner gin och ost och rör tills en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.


När det stekta brödskivorna svalnat bred färskost på dem och dela dem i munsbitar. Fördela svampen och grönkålen på brödskivorna och servera. 


Gott till