Terese Cedergren

Lättlagad hummus

Föregående Nästa
C0D11375-FD1D-4403-8C30-96C43D856850.jpeg
Simpelt är gott! Hummus är den ultimata röran till de mesta mitt tips är att dippa grönsaker i till "fredagsmyset"!

Ingredienser

  • 1 st burk kikärtor
  • 1 st vitlöksklyfta(or)
  • 2 msk tahini (sesam pasta)
  • 0,5 st citron saft
  • 2 nypa(or) salt
  • Topping:
  • 1 knippe hackad bladpersilja
  • 1 tsk olivolja
  • spiskummin (valfritt)

Gör så här:

Mixa tahini, salt, citronsaft och pressad vitlök till en fast smet. (Tips! Riv lite zest från citronen och addera i hummusen)


Späd ut smeten med lite vatten och när den känns krämig tillsätt de avsköljda  kikärtorna.


Mixa och smaka av - tillsätt eventuellt mer salt, citron eller vitlök. 


När kikärtorna är mixade till en smet så späda ut hummusen med vatten, samtidigt som mixern är igång. Fortsätt mixa tills röran är helt len och krämig. 


Lägg upp hummusen på ett fat och spritsa med olja och toppa med persilja och gillar du spiskummin kan du tillsätta en nypa.


Servera röran till grönsaker, kebab eller en sallad.