Terese Cedergren

Ugnsrostad romanesco med labne yoghurtsås

Föregående Nästa
foodfolder-romanesco.jpg
Underbart god & enkel meze-rätt som passar perfekt både som tillbehör till grillad mat eller som tilltugg gärna med ett glas rosé. Romanesco är en korsning mellan blomkål och broccoli. Den är rik på C-vitamin och fibrer, tillsammans med den kalla yoghurtsåsen labne är den ett bra LCHF alternativ.

Ingredienser

  • 1 st romanesco huvud (grön blomkål)
  • 1 msk olja
  • salt
  • Sås:
  • 3 dl matyoghurt
  • 1 klyfta(or) vitlök
  • 1 krm dillfrö
  • 1 msk färsk finhackad mynta
  • 1 msk olivolja
  • salt & peppar

Gör så här:

Såsen


Skala och pressa vitlöken.


Blanda ihop alla ingredienser.


Smaka av med salt och peppar.


Ugnsrostad romanesco


Sätt ugnen på 120 grader.


Skölj och skär romanescon i mindre bitar. Lägg dem på en ugnsplåt och ringla över olja och salt.


Rosta i ca 30-40 min eller tills du tycker de är lagom mjuka.


Servera med

Tips

Hittar du inte romanesco i din matbutik så kan du använda blomkål eller broccoli.