Terese Cedergren

Kycklingsallad med grönmögeldressing och jordgubbar

Föregående Nästa
image.jpeg (399)
Färgglad och god sallad med smakrik grönmögeldressing och söta jordgubbar. Perfekt till buffébordet, Morsdagsmiddag eller picknicken.

Ingredienser

  • 4 st kycklingfileer
  • 2 tsk torkad persilja
  • 4 klyfta(or) vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 2 st romansallad
  • 0,5 kg färska jordgubbar
  • 16 st sparris
  • 0,4 kg färskpotatis
  • salt
  • svartpeppar
  • Dressing:
  • 140 g grönmögel ost
  • 2 msk majonäs
  • 2 dl smetana
  • svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 120°. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form och häll över olja, persilja, vitlök och salta & peppra. Grilla långsamt i mitten av ugnen i ca 40 minuter (prova att sticka en provsticka genom filén – saften som kommer ut ska vara klar utan rosa inslag).


Mixa ihop ingredienserna till ädelostdressingen.


Sjud snabbt sparrisen och skiva upp, koka färskpotatisen.


Lägg upp salladsblad, delade jordgubbar och sparris, potatis på ett fat och toppa med kyckling och ädelostkräm.



Gott i glaset;