Terese Cedergren

Kycklingköttbullar i krämig ajvarsås

Föregående Nästa
D934C6F6-CDB0-4BB0-A335-0B2CE840F6F4.jpeg
Enkelt, gott och värmande! Supersaftiga kycklingköttbullar med balkan/asiatisk touch som får en mild men ändå pikant smak av den smakrika ajvarsåsen.

Ingredienser

  • 0,4 kg kycklingfärs
  • 1 st gullök
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • 350 g ajvarsås
  • 1 burk(ar) kokosmjölk
  • 1 st hönsbuljong tärning
  • smaka av med salt & svartpeppar
  • 2 dl valfritt ris

Gör så här:

Kycklingköttbullar


Riv hälften av löken.


Blanda färsen med den rivna löken, riven ingefära, paprikapulver, gurkmeja och salt.


Forma köttbullar och stek dem hastigt i olja tills det får en gyllene yta.


 


KRÄMIG AJVAR SÅS


Skär den resterande löken i klyftor och stek i olja i en kastrull, häll på kokosmjölken, tillsätt ajvar och buljongen.


Rör om och låt såsen koka upp och sedan småputtra i ca 5 minuter.


Lägg ner kycklingköttbullarna och låt dem stillsamt koka i såsen, de blir klara efter ca 5-8 min beroende på hur stora köttbullarna är.


Inspirationen till den Krämiga Ajvar såsen fick jag av min härliga & minst sagt inspirerande kollega DiaDonna!


Koka riset enligt anvisningar, servera grytan och njut!



Receptet är mejerifritt och innehåller inget gluten.


Testa även;

Tips

Variera proteinet efter tycke och smak! För ett vegetariskt alternativ låt dig inspireras av Receptskaparnas mandelbullar tex.