Terese Cedergren

Saftiga kycklingben

Föregående Nästa
image.jpeg (242)
image.jpeg (241)
image.jpeg (239)
Saftig kyckling att servera som plockmat eller tillsammans med ugnsrostade rotsaker! Låt köttet rimma i saltvatten så blir de extra saftigt :)

Ingredienser

  • 0,9 kg kycklingben
  • 0,3 dl salt
  • 1 l vatten
  • 2 msk honung
  • 2 msk japansksoja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 st citron
  • 3 krm rosmarin

Gör så här:

Blanda saltet med vattnet i en skål och lägg ned kycklingbenen. Låt dem rimma i ca 24 tim i kylskåpet alt minst 2 tim för att bli saftiga.


Sätt ugnen på 175°C.


När de kycklingen marinerat klart så lägg dem i en ugnssäkerform, pensla dem med soya, honung. Strö över citronsaft, örter, salt och peppar. Låt citronskalet ligga med i formen.


Tillaga i ugnen ca 45 minuter.


Låt svalna och servera med tex Gratinerad savoykål eller Potato skins.


 


Tips

Perfekt som plockmat tillsammans med morötter- och selleristavar och blomkål.