Terese Cedergren

Kycklinggryta med kokosmjölk, ajvar relish & avokado

Föregående Nästa
foodfolder-gryta.jpg
En mustig mellanöstern inspirerad gryta med kyckling, fyllig smak av kokosmjölk, Ajvar Relish toppad med avokado, paprika och rostad lök. Perfekt vardagsgryta som går att variera i all oändlighet när det kommer till proteinval och passar ypperligt som matlåda.

Ingredienser

  • 200 g kyckling (färs eller tärnad lårfilé)
  • 1 msk rapsolja
  • 1 st gul lök
  • 1 klyfta(or) vitlök
  • 1 krm spiskummin
  • 0,5 krm kanel
  • 1 krm ingefära
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk fisksås
  • 1 dl ajvar
  • 0,5 dl tomatpure
  • 300 ml kokosmjölk
  • 4 dl svarta bönor
  • Topping:
  • 1 st avokado
  • 0,5 st grön paprika
  • 2 msk rostad lök
  • Tillbehör:
  • valfritt ris

Gör så här:

Bryn kycklingen i en gryta med rapsolja.


Skala och hacka lök och vitlök. Lägg ner löken, paprikapulver, ingefära, spiskummin, kanel i grytan och fräs i ca 5 minuter. 


Smaka av med fisksås.


Rör ned ajvar relish, tomatpuré, kokosmjölk och fond i grytan. Koka upp och låt småkoka i 15 minuter.


Häll av och skölj bönorna och rör sedan ner dem i grytan. Koka upp. Smaka av med salt och peppar om det behövs.


Skölj och hacka paprikan och tärna avokadon.


Servera grytan med valfritt basmatiris och toppa med avokado och paprika.


Gott till