Terese Cedergren

Ugnsrostade krossade potatisar

Föregående Nästa
foodfolder potatis 2
foodfolder potatis
Ordet rester är inte alltid så kul... Men denna rest blandning är faktiskt en bland de godaste tillbehören till kött, kyckling eller vego! Det blir ju lätt kokt potatis över och istället för att slänga så spar dem, krossa och ugns rosta med örter och vitlök. Superbt gott!

Ingredienser

  • 0,8 kg potatis (kokt med skal)
  • 2 klyfta(or) vitlök
  • 1 msk rosmarin
  • 2 msk persilja
  • 1 msk salvia
  • 1 dl rapsolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:

Om inte potatisen redan är kokt så koka den i ca 20 minuter. Häll av vattnet och låt potatisarna ånga av.


Lägg potatisarna på en plåt. Kryssa dem med en kniv och tryck ned dem med baksidan av en träsked så att de krossas lätt.


Blanda örterna med oljan och rör ihop med pressad vitlök.


Grädda potatisen i 225 grader i 15–25 minuter tills de har fått fin färg och är knapriga men med ett mjukt inre.