Terese Cedergren

Korvsallad med bondbönor, jordgubbar och mynta

Föregående Nästa
foodfolder-korvsallad.JPG
foodfolder-korvsallad-1.JPG
Somrig och enkel sallad inspirerad av portugisiska regionen Alentejo med färsk salsiccia, jordgubbar, bondbönor, mynta och annat gott! Passar även som sallad till grillkvällen.

Ingredienser

  • 2 st färsk salciccia
  • 4 dl bondbönor
  • 8 st jordgubbar
  • 1 st nektarin
  • 100 g halloumi
  • 0,5 st röd paprika
  • 1 st salladslök
  • 2 msk hackad färsk mynta
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 0,5 st citron
  • 2 msk rapsolja
  • svartpeppar

Gör så här:

Dra av skinnet på korven och smula köttet till bitar. Stek sedan korven och halloumin.


Ånga bondbönorna (går att bytas ut mot sojabönor).


Skär frukten och grönsakerna i önskad storlek.


Blanda persilja, mynta, citronjuice och rapsolja till den dressing. Smaka av med svartpeppar.


Vänd ner allt i en bunke och rör om, smaka av om det behövs mer svartpeppar alt. salt.


Servera sedan som den är eller som sallad till grillkvällen.



Gott till;

Tips

För ett matigare alternativ koka lite matvete och blanda ner i salladen.