Terese Cedergren

Korvsallad med halloumi

Föregående Nästa
foodfolder-korvsallad-1-web.jpg
En färggrann "grillsallad" med färsk korv, halloumi, quinoa, kikärtor, paprika och zucchini. Korven kan lätt bytas ut mot tex. flankstek eller grillad aubergine för ett festligare alternativ. Servera salladen med en fruktig och lätt kryddig Côtes de Rhône klassiker från Santa Duc.

Ingredienser

  • 2 dl quinoa alt. bulgur
  • 2 dl kikärtor
  • 1 krm mald röd chili
  • 200 g färsk korv
  • 100 g halloumi
  • 0,5 st zucchini
  • 1 st röd paprika
  • 0,5 st röd lök
  • 100 g grönkål alt. spenat
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:

Koka quinoa enligt anvisningen.


Skölj kikärtorna.


Skiva korv, halloumi, paprika, squash och lök i bitar.


Grilla alt. hetta upp en stekpanna med olja och grilla/stek korv och grönsaker i några minuter.


Koka upp vatten med salt och stoppa snabbt ner grönkålen för att förvälla den.


Vänd runt quinoa, kikärtor, olivolja, citronsaft och mald chili i en skål. Smaka av med salt och peppar.


Blanda sedan ned grönsakerna och korven, dekorera med salladsbladen.


Servera salladen med "Årets ekologiska vin 2016 & 2017" Santa duc Les Vieilles Vignes från Côtes du Rhône i Frankrike.



Tips

Pickla gärna löken innan för att tona ner de starka i den.