Terese Cedergren

23 tips i Köpenhamn

Föregående Nästa
foodfolder köpenhamn 10.jpg
foodfolder köpenhamn 5.jpg
foodfolder köpenhamn 4.jpg
foodfolder köpenhamn 7.jpg
foodfolder köpenhamn 6.jpg
foodfolder köpenhamn 9.jpg
foodfolder-köpenhamn 1.jpg
foodfolder köpenhamn 3.jpg
foodfolder-köpenhamn 2.jpg

Delar mina smultronställen och tips från min förra hemstad!

Kødbyen – stans egna Meatpacking District på svenska Köttbyn. Trendigt och krogtätt beläget i ett slakthusområde, nära tåg-stationen, och man vet aldrig vad kvällen erbjuder när man är där! Allt från svartklubb till rave! Här dyker det ständigt upp nya krogar och barer, men en klassiker Paté Paté där man ofta möter på alla svenskar som åker över och ibland en och annan världskändis ;)


Mother - Høkerboderne 9-15


Paté Paté Slagterboderne 1


Fiskebaren Flæsketorvet 100


 


Indreby (centrum)


Inredningsbutiken Wiingaard bohème interieur på Gothersgade 39 är en oas för vintageinredning och nytt. K De har även billiga LAGUIOLE bestick!


Beau Marché ett mecka för inredning, mat och vin i fransk/dansk anda <3, ligger på Ny Østergade 32, i de centrala delarna. Ta ett glas bubbel medan du strosar runt i butiken!


Atelier September - inspirerande frukost, lunch och inredning där man kan spendera timmar! Ligger på Gothersgade 30.


Orangeriet otroligt vackert orangeri i Kungenshave (slottsparken) bredvid Rosenborg slottet, perfekt ställe att luncha på när vädret tillåter. Adressen är Kronprinsessegade 13.


Torvehallarne - min absoluta favorit saluhall, hit går man ofta för fika, AW och lunch/middag på helgerna. Här myllrar de av människor och på helgerna brukar de även vara marknad med härliga grönsaker. Adressen är Frederiksborggade 21 


Geist är en otroligt bra restaurang som ligger centralt på Kongens Nytorv 8. Åt den särklass godaste hummer carpaccio där!


Retour Steak ligger på Ny østergade 21 och är ett enkelt och bra brasseri.


 


Vesterbro


Osteria 16 helt klar Vesterbros bästa italienare, menyn består av åtta antipasti-rätter för 250 kronor. Det är en blandning av traditionella italienska rätter och lite modernare varianter. Restaurangen ligger på Haderslevgade 16.


Værnedamsvej som ligger på gränsen mellan Frederiksberg och Vesterbro är en myllrande gata fylld med bra restauranger. Här ligger vinbaren Falernum där de serveras frukost och lunch under dagen och kvällstis förvandlas den till bar. Favorit frukoststället är Granola ligger mittemot och mysiga Les Trios Cochons.


När middagen är klar är de trevlig att promenera vidare till den "gömda" baren Lidkoeb (Vesterbrogade 72B) som ligger ett stenkast från Værnedamsvej.


 


Frederiksberg


På Gammel Kongevej ligger många småbutiker och två av mina favorit klädbutiker - nué på Gl. kongevej 111 och Wood wood på Gl. Kongevej 47, ligger även en butik på Grønnegade 1. Danska designmärket Ganni finns även på Gammel kongevej.


I Frederikberg finns även Royal Copenhagen´s Outlet på Søndre Fasanvej 9 kan rekommendera ett besök!


 


Nørrebro


Spise/Bar Nr. 20 trevlig bar, med goda cocktails och mat. Ligger på Rantzausgade 20. 


BÆST italiensk med ekologiska danka råvaror, ligger på Guldbergsgade 29.


Manfreds är grundat av NOMA kockarna Christian F. Puglisi och Kim Rossen, här blandas naturviner och ekologiska råvaror. Ligger på Jægersborggade 40.


Om man gilla bakverk så kan jag varmt rekommendera Lagkagehuset en konditorikedja som finns lite över allt i Köpenhamn och deras chokladtårta är bland de godaste som finns!Fina och fyndiga chokladaskar från Simply Chocolate!Utsikten från sjöarna som ligger längs med Köpenhamn.Bubbel på Beau Marché!Färgglad tonfisk sallad på Beau Marché.Marknad vid Torvehallarne  Promenad med Linus.  


Café i Torvehallarne.Köttdisk i Torvehallarne.Steakhouse invid Torvehallarne.Pizza på Mother i Kødbyn.
Fiskebaren i Kødbyn.Vinbaren i Beau Marché.


Läs även;