Terese Cedergren

Jordgubbar med kaksmul och kolasås

Föregående Nästa
IMG_2269.JPG
Lättlagad kolasås med färska jordgubbar och kaksmul. Välj frukt/bär och kakor efter smak.

Ingredienser

  • 1 burk(ar) karamelliserad
  • 400 g färskost
  • 0,5 l färska jordgubbar
  • 9 st småkakor
  • 4 nypa(or) flingsalt
  • Topping:
  • riven choklad
  • 1 cl vispad grädde

Gör så här:

Vispa samman färskosten och den karamelliserade mjölken till en kolasås.


Spritsa upp kolasåsen i djupa tallrikar eller skålar.


Toppa med jordgubbar, grovt riven choklad, kaksmul, grädde och avsluta med några nypor havssalt över desserterna.


 



Testa även;

Tips

Lyssna på vår podcast I glaset om Sött vin som passar perfekt till desserter.

Lyssna på podden via Acast eller iTunes.