Terese Cedergren

Knäckig ananaspaj

Föregående Nästa
IMG_6761.JPG
Alldeles underbart frisk och knäckig paj på ananas. Har du en färsk ananas som ser ut att va lite "vissen" släng den inte gör paj på den.

Ingredienser

  • 1 st ananas (medel stor)
  • Paj:
  • 1,5 dl cornflakes (alt havregryn)
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 150 g smör
  • Tillbehör:
  • vaniljglass
  • vispad grädde
  • en skvätt rom

Gör så här:

Sätt ugnen på 170°C.


Blanda samman socker, vetemjöl och cornflakes (alt. havregryn) i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg. (Spar en klick smör till att smöra pajformen med)


Ansa och skala och skiva ananasen i mindre bitar.


Smöra en pajform, ca 24 cm i diameter.


Fördela ut ananasen i pajformen och strö smuldegen över som ett täcke.


Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter.


Servera med en skopa glass och en klick grädde spetsad med tex rom för de vuxna! 


Ett glas Moscato d’Asti, Nivole - sött pärlande med smak av päron, aprikos, fläder och honung passar bra till pajen.



Gott till

Tips

Om du mot alla odds inte har färsk ananas utan bara på burk så går det också.