Terese Cedergren

Kimchimajonnäs

Föregående Nästa
foodfolder-kimchi-majonäs.jpg
En god sås som passar bra till exempelvis grönsakerna, rotfrukterna eller köttet. Själv kommer detta serveras på julbordet ackompanjerat med brysselkål & broccoli. Kimchi är både gott & nyttigt och gör under för magen.

Ingredienser

  • 1,5 dl majonäs
  • 2 msk kimchi + lag
  • Tillbehör:
  • 100 g brysselkål
  • 100 g broccoli

Gör så här:

Mixa majonäsen med kimchi och lag från kimchin slät, smaka av med salt.


Servera majonäsen till kött, i hamburgaren eller med ångade, friterade, stekta eller ugnsrostade grönsaker. 


 


Hemlagad Majonäs


1 äggula
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk färskpressad citronsaft
1 tsk dijonsenap
1 ½ – 2 dl rapsolja 
strösocker
salt


Alla råvarorna behöver vara rumstempererad för att majonäsen inte ska skära sig.


Vispa äggula, vinäger, citronsaft och senap i en skål. Tillsätt oljan under ständig vispning först droppvis och sedan i en stråle tills majonnäsen tjocknar. 


Här hittar du recept på Kimchi!

Tips

Har du inte tillgång till kimchi så kan du även använda dig av surkål och addera Sriracha chilisås.