Terese Cedergren

Kebab

Föregående Nästa
BA5C17A4-2780-44F2-B4DA-293EE91E23AE.jpeg
Enkel att tillaga och tillsammans med i tortilla- eller pitabröd, hummus och färgglad sallad är rätten komplett.

Ingredienser

  • 0,6 kg köttsfärs (efter smak, nöt, lamm eller kyckling funkar utmärkt)
  • 1 msk rapsolja
  • 1 st ägg
  • 1 klyfta(or) vitlök
  • 1 tsk Sriracha
  • 1 tsk finhackad persilja
  • 1 tsk spiskummin
  • paprikapulver
  • salt
  • Topping:
  • 4 klyfta(or) citron
  • 1 knippe färsk koriander
  • Tillbehör:
  • sallad
  • 8 st tortilla alt. pitabröd

Gör så här:

Skala och finhacka vitlöken. Finhacka persiljan.


Blanda köttfärs, rapsolja, vitlök, persilja, Srirachasås, salt, paprikapulver, spiskummin och ägg. Rör samman till en jämn smet.


Forma färsen till 8 avlånga kebaber (för 4 pers), gärna runt grillspett eller blötlagda träspett.


Grilla spetten på grillen eller i ugnen i cirka 7 minuter. Vänd dem under tiden och håll minutkoll så att de inte bränns. Alt stek dem i en varm stekpanna med olja.


Servera kebaben till en sallad eller i tortilla- eller pitabröd med hummus.


Servera med