Terese Cedergren

Kantarelltoast

Föregående Nästa
image.jpeg (467)
Lyxig "svensk" snabbmat - kantarellmacka eller kantarelltoast toppat med stuvade kantareller. Svårt att slå speciellt tillsammans med ett vitt torrt från Rhone som te x "La Belle de Mai" av Jean-Luc Colombo.

Ingredienser

  • 200 g kantareller
  • 1 st schalottenlök
  • 2 msk smör
  • 1 dl grädde
  • 2 cl torr sherry
  • 1 dl riven Västerbottensost
  • 4 skiva(or) surdegsbröd
  • färsk persilja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:

Rensa och dela kantarellerna grovt.


Skala och hacka löken fint, fräs sedan den i hälften av smöret i en stor kastrull och tillsätt sherry och låt dra ca 1 min. Tillsätt grädde och rör om tills stuvningen tjocknar.


Fräs under tiden kantarellerna i smör och salta dem innan man rör ned dem i stuvningen.


Smaksätt med riven Västerbottensost, salt och vitpeppar. Dekorera med färsk persilja ger färg.


Stek alt. grilla bröden gyllenbruna på varje sida.


Fördela svampstuvningen mellan bröden och servera!



Servera gärna med ett glas;

Tips

Brödet är från Taverna Brillos bageri, såå gott!