Terese Cedergren

Kantarellrisotto

Föregående Nästa
De gula guldet kikar fram i skogarna och vad är väl inte godare en att laga en krämig kantarell risotto.

Ingredienser

  • 3 msk olivolja
  • 3 st schalottenlök(ar)
  • 3 dl avorioris
  • 6 dl vitt vin
  • 1,5 st höns-, alt grönsaksbuljongtärning
  • 250 g kantareller
  • 75 g parmesan (gärna lagrad)
  • 1 msk smör
  • salt (efter smak)
  • nymald svartpeppar (efter smak)
  • 1 knippe färsk bladpersilja

Gör så här:

Finhacka lök och fräs i olivolja i en stor kastrull. Tillsätt riset och fräs ytterligare några minuter rör med en träslev, utan att riset bränns. Slå på vinet.


Låt koka samman på svag värme.


Blanda vatten och buljongtärning och späd riset med buljongen lite efter hand.


Låt koka på låg värme i cirka 20 minuter, tills riset är mjukt men fortfarande har kärna.


Rensa och stek kantareller i smör. Rör ut grovhackad persilja, smör, kantareller och grovriven parmesan i risotton.


Salta och peppra efter smak.


Testa även;

Tips

I glasen hade vi Bourgogne Aligoté (nr 5500). 114 PIX

Koppar grytan är från de svenska grytmärket G.R.Y.M som du hittar på Cervera, otroligt snygga och dessutom prisvärda!