Terese Cedergren

KANTARELLPASTA MED SALSICCIA, SIDFLÄSK OCH ROSMARIN

Föregående Nästa
kantarellpasta
En super enkel och mycket god pasta med skogens guld, kantareller! Kantareller passar perfekt att ha i pastan, nedan ett riktigt gott recept med sidfläsk och salsiccia. Sältan i sidfläsket och korven tas upp fantastiskt av svampen och pastan. En riktig favorit!

Ingredienser

  • 200 g kantareller
  • 200 g sidfläsk
  • 1 st färsk salsiccia
  • 3 st färsk rosmarin
  • 3 st vitlök
  • 2 dl grädde
  • 2 dl parmesan
  • 400 g färsk pasta

Gör så här:

Skär ner sidfläsket och salsiccia (dra av skinnet på korven) i mindre bitar och dela svampen på mitten, det går även bra att riva eller skära svampen.


Plocka rosmarinbladen från kvistarna och hacka fint, skär sedan vitlöken så tunt du kan.


Koka pastan i rejält saltat vatten.


Stek sidfläsket så det börjar få färg och tillsätt kantarellerna.


Låt dem mjukna och tillsätt både rosmarin och vitlök. Efter några minuter, slå på grädden så den får koka tillsammans med dom andra ingredienserna.


Häll av pastan och blanda ner i såsen, servera sedan med riven parmesan på toppen.

Tips

Grundreceptet är skapat av av kocken Tommy Myllymäki.