Terese Cedergren

Juvé y Camps Reserva de la Familia

Föregående Nästa
foodfolder-Reserva-de-la-Familia.JPG
Anrik cava Juvé y Camps har även släpps i magnum. Frisk med mogna toner av citrus, aprikoser, gula äpple, rostat bröd och nötter. Den mogna tonen gör att den passar från mingel till mer matiga rätter av fisk & skaldjur.

Beskrivning:

Årgång: 2013


Land: Spanien, Penedès


Druvor: Traditionell Cavablandning med Xarel-lo 40%, Macabeo 30%, Parellada 20% och Chardonnay 10%.


Serveras kyld ca 8-10°C


Hitta magnum flaskan här!


Hitta 750 ml flaskan här!


 


Servera med fördel till röding med kantarellsmör, grönkål och rostade palsternackor 



Juvé & Camps producerade sina första cava viner 1921 i källaren under familjens hem i San Sadurni d’Anoia i nordöstra Penedès, nära Barcelona den Katalanska delen av Spanien.


Vingården består totalt av 500 hektar vinmark som alla är under konvertering till ekologisk odling. Från årgång 2017 kommer Reserva de la Familia att vara ekologiskt certifierad. Jordmånen består främst av kalkrik, lerbaserad jord.


Allt arbete i vinkällaren görs för hand och vinerna har lagrats i flaska minst 36 månader.


Läs mer om Juvé y Camps;