Terese Cedergren

Jordärtskockssoppa toppad med chorizo

Föregående Nästa
foodfolder-jordärtskockssoppa.jpg
Festligt och vardaglig rätt i ett! Jordärtsskockans lena, fylliga smak gifter sig utmärkt med korvens hetta, den picklade lökens söt salta textur och nötterna ger en trevlig struktur till soppan. Vid västligare tillfällen byt ut korven mot tex. löjrom och bjud så klart på ett glas bubbel!

Ingredienser

  • 600 g jordärtskockor
  • 1 st gul lök
  • 3 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • salt
  • peppar
  • 2 st chorizo korv
  • picklad rödlök
  • 2 msk hasselnötter
  • olivolja

Gör så här:

Skala och hacka jordärtskockorna och löken. Fräs i olja i en tjockbottnad kastrull tills löken är mjuk.


Häll på vinet över jordärtskockorna och löken och låt de koka till hälften av vinet har reducerats, häll då på grädden och koka tills jordärtskockorna är helt mjuka.


Slät mixa soppan med en stavmixer och späd med vatten. Smaka av med salt och peppar.


Recept på Pickla rödlök hittar du här.


Dra av skinnet från chorizon och dra korven i mindre bitar.


Stek korven i en panna med olja, låt den sedan rinna av på hushållspapper.


Hacka hasselnötter.


Häll upp soppan i tallrikar och toppa med chorizo, picklad rödlök, hasselnötter och droppa olivolja runt toppingen.


Servera med


 

Tips

Visste du att jordärtskockor är den perfekta naturliga detoxen då de rensar ut dåliga bakterier i tarmen. Men tänk på att detoxen lätt ger stinkande fisar men de är de väl värt 🙊🙈