Terese Cedergren

Jadot Coteaux Bourguignons

Föregående Nästa
foodfolder- Jadot-Coteaux-Bourguignons.JPG
Riktigt fräsch instegs Bourgogne med fokus på röda bär, örtig kryddighet, pigg syra och silkig textur. Tankarna förs till en tallrik yoghurt med lingon. Jadot Coteaux Bourguignons passar till ljust kött, svamp, pastarätter och getostar.

Beskrivning:

Land: Frankrike, Bourgogne


Årgång: 2015


Druva: Pinot noir & Gamay


 


HITTA VINET HÄR!


PASSAR TILL


Svampbiffar med mos, gräddsås och lingon


Krämig svamppasta med ricotta & rostade valnötter


Rostad palsternackssoppa med smörstekt svamp


Marinerad kyckling med tryffelcreme 


Eller servera med inte alltför smakrika getostar.


 



TILLVERKNING


Coteaux Bourguignons är en appellation som skapades 2011 och omfattar hela Bourgogne - från Chablis i norr och Beaujolais i söder. Detta är ett nyskapat vin av druvor från utvalda vingårdslägen som perfekt avspeglar karaktären av de 2 druvor som ingår i vinet.


Gott till;

Tips

Michel Jamais, sommelier, kock, skribent och connoisseur har beskrivit  Jadot Coteaux Bourguignons som följande;

"To find a deliscious entry level, inexpensive red burgundy wine is not that easy. When the Coteaux Bourguigons appellation was introduced 2011 it opened up for producers to also source grapes from Beaujolais in the south. The benefit was not only a broader sorce of growers to buy from, but also a lower price per ton - and in the end more attractive prices on the wines for the consumers. The 2015 Coteaux Bourguignons, mainly made of Pinot Noir with some Gamay, is the inaugural vintage in this appellation from the giant négociant Maison Louis Jadot. It offers a light, slightly floral and pure fruit, a light to medium body with a lovely fruit, good fresness and a silky texture. Deliscious is the perfect word to describe this wine."

Text från Michel Jamais Instagram-konto