Terese Cedergren

Italiensk maräng

Föregående Nästa
foodfolder_italiensk-marang.JPG
Grundrecept på italiensk maräng. Perfekt att dekorera fruktpajar och mousser eller min favorit Citron- och marängpaj.

Ingredienser

  • 4 st äggvitor
  • 0,5 dl vatten
  • 2,5 dl strösocker

Gör så här:

Koka upp vatten och socker till ca 121 grader, låt temperaturen sedan gå ned till ca 110 grader, vispa äggvitan till ett hårt skum med elvisp.


Häll långsamt ner sockerlagen i äggvitan och vispa samtidigt med elvispen på maxhastighet. Fortsätt att vispa tills marängen är kall.


När marängen är kall så använd den till fruktpajar och mousser. Den går även bra att frysa marängen om man vill ha den vid ett senare tillfälle.


Bränn av marängen med en gasbrännare.



Citron- och marängpaj


 


 


Gott till;