Terese Cedergren

Inkokta päron med citrongrädde, havreflarn och kolasås

Föregående Nästa
foodfolder-prosecco-sc-zonin.jpg
En dessert anpassad till friska italienska bubblor. Du bestämmer själv svårighetsgraden både i tillagning och servering. De inkokta päronen och den friska citrongrädden matchar proseccons fräscha toner och havreflarnens kolatoner möter vinets nötighet och lätta sötma.

Ingredienser

  • 4 st päron
  • 4 st havreflarn
  • Lag:
  • 0,5 st vaniljstång
  • 0,4 dl socker
  • 0,8 dl rödvin
  • 1 msk citron
  • vatten
  • 4 skiva(or) riven färsk ingefära
  • Topping:
  • kolasås
  • flingsalt
  • Kräm:
  • 1 dl grädde
  • 100 g färskost
  • 0,5 st citron
  • 0,5 krm vaniljpulver

Gör så här:

Inkokta päron


Skala päronen.


Koka upp vin, socker, vaniljstång, ingefära och citron (lägg ned den pressade citronen) i en kastrull. Lägg ner päronen och häll på vatten så att täcker dem. Sjuda sedan på låg värme tills päronen är mjuka.


Låt päronen svalna i lagen och ställ in dem i kylen minst 6 timmar. Ta sedan upp dem och skär enligt servering.


TIPS! Spara lagen och reducera den till en sirap som du kan smaksätta dina drinkar alt. ha till osten eller varför inte i varm choklad.


Har du ont om tid så köp inkokta päron på burk.


Se recept på Havreflarn här!


Citrongrädde


Vispa färskost och vaniljpulver fluffigt.


Riv zesten från citronen och vispa ner zest och lite saft efter smak.


Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i färskostblandningen.


Om du inte köper färdig kolasås så hittar du receptet här!


Servering



På dessertfat - Dela päronen och skiva dem tunt och lägg dem på faten. Skeda ner citrongrädden i en spritspåse med valfri tyll, spritsa en klick smula havreflarn över och avsluta med kolasås.



På gemensamt fat - Dela päronen och skiva dem tunt och lägg dem på faten. Skeda ner citrongrädden i en spritspåse med valfri tyll, spritsa en klick smula havreflarn över och avsluta med kolasås.



I glas eller skålar - Tärna och fördela päronen i portionsglas och klicka ner citrongrädden. Smula över havreflarn och toppa med kolasås. Om du har en större bjudning så kan du förbereda glasen/skålarna dagen innan men toppa desserterna med havreflarnen precis innan servering då de anats blir mjuka.


Hitta och beställ prossecon här



 


Läs mer om hur man bygger desserter här