Terese Cedergren

Inkokt lax med asiatisk potatissallad

Föregående Nästa
foodfolder-inkokt-lax-web.jpg
En klassiker med asiatisk twist, inkokt lax smakar underbart gott och är enkelt att laga.

Ingredienser

  • 0,6 kg asc lax
  • 1 msk salt
  • 0,5 dl ättikssprit (12%)
  • 1 l vatten
  • 1 st gul lök
  • 8 st svartpepparkorn
  • 2 krm torkad chili
  • 4 msk färsk ingefära
  • 0,6 kg delikatess potatis (kokt)
  • 0,8 dl majonäs
  • 0,5 st lime
  • 0,5 kruka(or) koriander
  • salt
  • grovmalen svartpeppar

Gör så här:

Lax


Ta bort eventuellt skinn från laxen och skär den i portionsbitar. Lägg laxbitarna i en form. Skala och grovhacka löken. 


Koka upp vatten, lök, ättiksprit, salt, svartpepparkorn, hälften av ingefäran och chilin. 


Låt småkoka 5 minuter och slå sedan den heta lagen över laxbitarna. Täck med plastfolie och låt stå och dra minst 1 timme.


Asiatisk potatissallad


Skär eventuellt potatisen i muns stora bitar.


Riv den resterande ingefäran och finhacka koriander stjälkar och spara bladen till garnering.


Blanda ihop allt med majonnäs, resterande av chilin och pressa limejuice över.


Smaka av med salt och peppar.