Terese Cedergren

Hummus

Föregående Nästa
foodfolder-godaste-hummus.jpeg
Hummus är nyttigt, gott och dessutom enkelt att göra själv. Tricket är att använda tahini (sesampasta). Hummus är proteinrikt och ett perfekt pålägg på bröd eller som tillbehör till "kvällsmyset" med grönsaksstavar, pitabröd eller falafel.

Ingredienser

  • 400 g kokta kikärtor
  • 3 msk tahini (sesampasta)
  • 1 klyfta(or) vitlök
  • 1 st citron
  • 3 msk vatten
  • 1 krm spiskummin (valfritt)

Gör så här:

Mixa alla ingredienser till en jämn smet.


Pressa citronjuice och häll ned i smeten i omgångar tills du får en lagom syra i hummusen.


Tillsätt vatten om du vill ha en tunnare och luftigare konsistens.


Valfritt är att smaksätt hummusen med spiskummin.



Servera med;

Tips

Testa även Solrosfrö hummus