Terese Cedergren

Hjärtmusslor i rosévin

Föregående Nästa
foodfolder-vongole-hjärtmusslor.jpeg
Här kommer en riktigt enkel och härlig skaldjursrätt på hjärtmusslor. Om det inte finns i din butik så går det även bra med blåmusslor. Servera med fördel en ljus bärig rosé och okynnes doppa brödet i spadet.

Ingredienser

  • 1 st nät färska hjärtmusslor
  • 1 msk olja
  • 2 klyfta(or) vitlök
  • 1 krm chili
  • 1,2 dl rosévin (går även bra med vitt vin)
  • 1 knippe färsk persilja
  • 0,5 st citron
  • Tillbehör:
  • 1 st baguette

Gör så här:


Släng trasiga musslor och de som inte stänger sig när man knackar på dem. Häll ned musslorna i en bunke och skölj dem i kallt vatten, så att eventuell sand och smuts försvinner.


Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chili. Fräs/svetta vitlök och chili i olivolja i en stekpanna tills den är mjuk.


Fin hacka hälften av persiljestjälkarna och tillsätt dem, musslorna, vinet och låt koka upp. Låt musslorna koka under lock ca 2–3 min, tills de öppnat sig.  Släng dem som inte öppnat sig. 


Servera musslorna med citron, hackad persilja något annat gott bröd.



Lyssna på

Tips

Servera med pasta så har du en Pasta Vongole!