Terese Cedergren

Hembakat knäckebröd

Föregående Nästa
foodfolder-knäcke4.jpg
foodfolder-knäcke3.jpg
foodfolder-knäcke2.jpg
foodfolder-knäcke1.jpg
foodfolder-knäcke5.jpg
Hembakat knäckebröd är förvånansvärt lättbakat och alltid uppskattat, addera brödkryddor efter säsong. Mina favoriter är kummin och rosmarin. Perfekta gå bort presenten!

Ingredienser

  • 50 g kron jäst
  • 4 dl rumstempererat vatten
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1,5 tsk salt
  • 1 msk sirap
  • 6 dl vetemjöl
  • 6 dl rågmjöl
  • Topping:
  • dillfrö
  • rosmarin
  • kummin
  • flingsalt
  • fänkål

Gör så här:

Grädda knäckebrödet på 250 grader, ca 5 min i mitten av ugnen. Tänk på att de bränns väldigt lätt.


Smula jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt salt, olja och sirap.


Blanda ner mjölet och arbeta till en deg.


Låt degen jäsa ca 30 min.


Lägg degen på mjölat bakbord och dela den i fyra delar.


Forma delarna till längder och dela varje längd i 10 bitar.


Arbeta in brödkryddorna i degen och kavla med mycket mjöl, nagga sist.


Lägg dem sedan på bakplåtspapper på plåtar och in i ugnen.


Låt svalna.


 



Knäcket har jag toppat med smör, gruyere och rabarbermarmelad! Living the dream :)


 


Testa även Homemade Stockholm fröknäcke;

Kommentarer: