Terese Cedergren

Gör egen havremjölk

Föregående Nästa
foodfolder-havremjölk
Nöden har ingen lag! Havremjölken var slut hemma och den är i mitt tycke den bästa basen i smoothies alt som laktosfritt allternativ. Kom på att de måste ju vara rätt enkelt att göra själv och visst är de de :) Vatten, havregryn och en nya salt så är de klart.

Ingredienser

  • Övrigt:
  • 1 l vatten
  • 2,5 dl havregryn
  • 1 tsk salt

Beskrivning:

Fyll en skål med vatten.


Sänk ned en sil med havregryn och salt.


Låt stå och dra i ca en timme, rör om då och då.


Häll sedan mjölken försiktigt genom silen ner i en flaska alt. valfri behållare. KLART!!!


OBS! Mjölken skiktar sig när den står i kylen, så skaka den ordentligt innan du ska använda den.


Silen och bunken kommer från Cerveras varumärke Anders Petter, hitta dem här!

Tips

För att vara säker på att mjölken blir glutenfri, använd glutenfria havregryn. Finns alltid spår av gluten i de vanliga.

 

Havremjölken är perfekt att använda i Blåbärsgröt eller en Avokadosmoothie eller Äppel & ingefärssmoothie!