Terese Cedergren

Havreflarn

Föregående Nästa
foodfolder-havreflarn.JPG
foodfolder-havreflarn-dipp.JPG
Tunna och knäckiga småkakor som är otroligt lätta att baka. Till Alla hjärtans dag så mixa färska el frysta jordgubbar och socker till en dipp/puré och doppa havreflarnen i. Romantiskt snacks!

Ingredienser

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm bakpulver
  • 75 g smör
  • 2 msk sirap
  • 2 msk grädde

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader (varmluft 175 grader). 


Smält smöret i en kastrull tillsammans med sirap, låt de koka upp så att det blir en knäckig doft.


Ta av kastrullen från plattan och låt svalna tills det är fingervarmt (ca 37 grader), rör sedan ned resterande ingredienser till en jämn smet. 


Lägg upp två plåtar med bakplåtspapper och klicka ut en halv matsked med mellanrum, smeten flyter ut till flarn när den gräddas. Du kan även rulla ihop degen till bollar och platta ut något så blir de extra runda havreflarn.


Grädda havreflarnen ca 5-8 minuter eller tills de har fått fin gyllene färg.


Låt havreflarnen svalna på bakplåtspapperet så att de stelnar. Om du vill böja dem, lossa dem då med en liten kniv och böj dem över något runt som borstskaft eller liknande.