Terese Cedergren

Hasselbacksbutternut squash

Föregående Nästa
84CD6053-5C57-4B16-8AB9-19B91CD61821.jpeg
Liva upp den gamla goda klassikern hasselbackspotatis med buttert squash. Perfekt vego alternativ eller som tillbehör till tex. fondue.

Ingredienser

  • 1 putternut pumpa
  • 1 msk smör
  • 1 msk rapsolja
  • 1 själk(ar) rosmarin alt. salvia
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk ströbröd

Gör så här:

Sätt ugnen på 170°. 


Skala squashen med en potatisskalare.


Halvera den sedan och skrapa ur fibertrådar och frön. (Fröna kan du spara och rosta i ugnen och servera som snacks)


Skär squash i tunna skivor, men inte helt igenom. Var försiktig när du skär så att du inte skär itu pumpan av misstag.


Lägg pumpa halvorna med den skårade sidan upp i en ugnssäker form. Pensla halvorna med olja, smör och strö kryddorna över och ställ in dem mitt i ugnen, ca 30 min. 


Ta ut dem och pensla en gång till med olja.


Strö över lite salt och ströbröd. Baka ytterligare ca 20 min tills pumpan är mjuk.


Servera varma eller ljumma som de är med picklad lök eller till stekt kött, fågel eller vilt.



Gott som tillbehör till;