Terese Cedergren

Hasselbacksbutternut pumpa

Föregående Nästa
foodfolder-hasselbackspumpa.JPG
En klassiker på nytt sätt, hasselbackspumpa är ljuvligt god som den är eller till stekt kött, fågel eller vilt.

Ingredienser

  • 0,5 kg butternut pumpa
  • 1 st apelsin
  • 1 krm timjan
  • 1 krm salvia
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk lagrad riven ost
  • salt & peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°.


Halvera och skrapa ur fibertrådar och frön från pumpan.


Skär den i tunna skivor, men inte helt igenom. Var försiktig när du skär så att du inte skär itu pumpan av misstag.


Lägg pumpa halvorna med den skårade sidan upp i en ugnssäker form. Pressa en apelsin över och pensla dem med olja och strö kryddorna över och ställ in dem mitt i ugnen, ca 30 min. 


Ta ut dem och pensla en gång till med olja.


Strö över lite salt och riven ost. Baka ytterligare ca 20 min tills pumpan är mjuk.


Servera varma eller ljumma som de är eller till stekt kött, fågel eller vilt.


 


Gott till;