Terese Cedergren

Halstrad pilgrimsmussla med sparris och ramslöksmajonäs

Föregående Nästa
foodfolder-pilgrimsmussla-ramslöksmajonäs
Vårens lätta med ack så lyxiga kombinationer tar smaklökarna till nya höjder! Testa pilgrimsmussla med sparris och majonäs smaksatt av ramslök.

Ingredienser

  • 4 st pilgrimsmussla(or) (stora)
  • rapsolja/smör att steka i
  • 4 nypa(or) salt
  • 8 st sparris
  • 1 citron
  • 1 msk smör
  • Sås:
  • 2 st äggulor
  • 1 tsk dijon senap
  • 1 msk äppelcider vinäger
  • 2,5 dl neutral olja tex rapsolja
  • 1 knippe färsk ramslök
  • salt

Gör så här:

Majonäs


Blanda ihop äggulor, vinäger och senap.


Blanda olja och ramslök i en bunke och kör blandningen slät med en stavmixer.


Tillsätt ramslöksoljan i en tunn stråle eller droppvis samtidigt som du vispar i äggblandningen.


När all olja är tillsatt och du tycker att majonäsen har en bra konsistens är den klar. Spara några droppar olja till serveringen.


Sparrisen


Skär bort den träiga nedre delen på sparrisstjälkarna. Skala sparrisen med potatisskalare, börja cirka 2 centimeter från knoppen.
 Sjud sparrisen (gärna i traktör) i saltat vatten med en klick smör och pressad citron i ca 10-15 minuter.



Pilgrimsmussla


Torka av pilgrimsmusslorna med hushållspapper. Krydda med salt och peppar. Hetta upp olja i en stek- eller grillpanna. Stek musslorna ca 1 minut på varje sida, tills de får fin färg, servera genast.


Lägg upp pilgrimsmusslan, sparrisen på en tallrik, klicka ut ramslöksmajonäsen och dekorera med ramsköksblommar, olja och annat grönt.


 



Gott till;