Terese Cedergren

Hallonglass med mungbönor

Föregående Nästa
foodfolder_hallonglass-mungbonor1.jpeg
Fick tipstet att smyga ner mungbönor i isglassen! Ett riktigt bra antiinflammatoriskt-, fiber och proteinrikt tips. Har du inte mungbönor så kan du byta ut dem till vita-, svarta- eller kidneybönor. Och frukten växlar du självklart efter säsong!

Ingredienser

  • 450 g hallon
  • 60 g kokta mungbönor
  • 3 tsk lime
  • 8 st dadlar
  • smaka av med agave sirap

Gör så här:

Skölj noga de kokta bönorna i vatten.


Mixa bären, bönorna, dadlarna och agave i en blender eller med hjälp av en mixerstav.


Sila smeten för att få bort kärnor och skal. 


Vispa i vatten (alt. valfri mjölk) om smeten är för trögflytande.


Häll i smeten i glassformar, glas eller i iskuber.


Låt stå i frysen i några timmar tills de blivit genomfrysta.