Terese Cedergren

Gurkslantar toppade med majonäs och picklade lök

Föregående Nästa
5CD99AE4-46D8-429B-A9D3-CACB0B0E682F.jpeg
29711E2A-C2D9-4B5F-B7A7-9CB320F83E11.jpeg
Ett ypperligt snacks innan middagen, till fredagsmyset eller varför inte till minglet. Slå majonäsen själv eller köp färdig, grava äggula eller använd en vällagrad parmesan. Svårighetsgraden på receptet väljer du helt själv. Längst med i receptet hittar du ett ypperligt gott vintips. Varsågod å njut!

Ingredienser

  • 0,5 st gurka
  • 4 msk majonäs
  • Topping:
  • picklad lök
  • gravad äggula (valfritt)

Gör så här:

Skär upp gurkan i tjocka slantar, tänk på att det ska passa som munsbitar. Salta båda sidorna och låt dem ligga i ca 5-7 min, torka resan av saltet.


Vispa majonäsen så att den blir fluffig och klicka på den på gurkslantarna.


Toppa med picklad lök och gravad finriven äggula. Om du inte har gravad äggula så går det även bra med en finriven vällagrad parmesan.


Vintips


 

Tips

Här hittar du recepten på

Majonäs

Picklad lök 

Gravad äggula