Terese Cedergren

Grillsallad på spetspaprika

Föregående Nästa
foodfolder-paprika-sallad-grillad.jpg
En magisk lätt söt sallad på spetspaprika. Perfekt som tillbehör till grillbuffén. Tänk på att de söta i paprikan passar utmärkt till fylliga varmodlare viner. Lyssna på vår podcast om Grillat och lär dig mer.

Ingredienser

  • 6 st spetspaprika
  • 1 st salladslök
  • 2 msk mandel
  • 1 msk vitvins vinäger
  • 1 msk rapsolja
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här:

Skölj, ansa och dela paprikorna på längden.


Grilla dem sedan på utegrill eller i ugnen.


Låt paprikorna bli nästan helt svarta på skinnsidan - detta pillar man sedan bort när de är klara. Obs! Tillagar du paprikorna i ugnen sätt den på 200 grader. Lägg paprikahalvorna på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 15-20 min eller tills skalet är frasig och svartnar.


Låt paprikorna svalna och pilla/dra sedan bort det brända skinnet.


Skär upp dem i mindre bitar och lägg dem på ett fat.


Hacka mandlar, salladslök och strö över salladen tillsammans med vitvinsvinäger, salt och lite svartpeppar.


Läs mer om grillat...

Tips

 Lyssna på podden via SpotifyAcast eller iTunes