Terese Cedergren

Grillad purjolök

Föregående Nästa
foodfolder-grillad-vårlök.jpg
Det är både gott och effektfullt att grilla purjolök till grillbuffén. Har du ingen grill kan du baka purjon i ugnen. Servera med salsa verde eller ett örtsmör.

Ingredienser

  • 2 st purjolök
  • 1 msk rapsolja
  • salt
  • peppar
  • 1 msk mandel
  • Sås:
  • salsa verde

Gör så här:

Dela och skölj purjolöken.


Lägg den på grillen eller sätt ugnen på högsta värme.


Grilla purjolöken tills den får färg, dvs att den nästan blir svart på under sidan.


Ta av purjolökarna från grillen och tagort de mesta av den svarta blasten. 


Toppa med mandel, rapsolja, salt och peppar.


Servera med fördel till salsa verde och som tillbehör till grillbuffén.


Läs mer om grillning här!

Tips

 Lyssna på podden via SpotifyAcast eller iTunes