Terese Cedergren

Grillad kål

Föregående Nästa
foodfolder-grillad-kål.jpg
Kål är en ljuvlig grillrätt och om man är sugen på kött så passar denna rätt även utmärkt som tillbehör till grillbuffén. Lyssna på vårt poddavsnitt om grillat där vi berättar mer om just grillad kål och härliga grillkombos!

Ingredienser

  • 0,8 kg vitkål/spetskål alt. rödkål
  • 2 msk rapsolja
  • salt
  • 0,5 st citron
  • Topping:
  • 50 g parmesan
  • 2 msk valfria rostade nötter
  • 1 ask(ar) krasse

Gör så här:

Välj kål efter tycke och smak, kan varmt rekommendera spetskål, vitkål och rödkål till att grilla.


Skär upp kålen i halvor eller kvartar beroende på storlek. Ju mindre biter desto snabbare går det att grilla!


Pensla ytan med rapsolja.


Grilla kålen ca 5–6 minuter på varje sida på 50/50 - indirekt temperatur 175-225°C och på direkt värme.


När kålen är klar pressa citron, riv ost över den och toppa med hackade nötter och krasse.


lyssna på vår podcast 



 Lyssna på podden via SpotifyAcast eller iTunes