Terese Cedergren

Grillad blomkål

Föregående Nästa
foodfolder-blomkål
foodfolder-blomkål-grillat
Fantastisk smak och ett härligt tillbehör till grillmat. Blomkål gör sig verkligen som grillat.

Ingredienser

  • 1 st blomkålshuvud
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • svartpeppar
  • 1 tsk paprika pulver
  • salt
  • 1 st lime
  • 1 knippe blad persilja

Gör så här:

Ansa blomkålshuvudet och dela det på mitten.


Smält smöret och pensla med smör och olja runt om.


Krydda med paprikapulver, salt och peppar.


Lägg blomkålen på grillen över indirekt värme under lock. Grilla 30–50 minuter tills blomkålen har fått en jämn grillad yta och känns lagom mjuk. Vänd då och då. (går även att grilla i ugnen)


Lägg upp på ett fat och strö hackad persilja och ev flingsalt.