Terese Cedergren

Grillad ananas med vaniljglass & karamelliserad kokos

Föregående Nästa
foodfolder-grillad-ananas.jpg
Ett sött tillskott på grillen! Det är enkelt och går fort att grilla saftiga ananas hjul, servera dem tillsammans med vaniljglass och karamelliserad kokos. Ananasen är utöver ett dessert alternativ ett friskt tillbehör till både de grillade köttet och grönsaker.

Ingredienser

  • 1 st färsk ananas
  • Topping:
  • 0,5 dl strösocker
  • 3 dl kokosflingor
  • 2 msk vatten
  • Tillbehör:
  • 0,5 l vaniljglass

Gör så här:



Skala ananasen. Dela på längden som "hjul".




Grilla den till en gyllene grillyta.



Karamelliserad kokos

Koka upp socker och vatten till 120°C, tillsätt kokos och karamellisera tills kokosen är gyllenbrun.

Häll upp direkt smeten på en plåt med bakplåtspapper och låt svalna.


Servera ananasen toppad med vaniljglass & karamelliserad kokos.


Servera med


Tips

Lyssna på vår podcast I glaset om grillat

 Lyssna på podden via SpotifyAcast eller iTunes