Terese Cedergren

Gnocchi gratinati con carne (Gratinerad gnocchi med kalvfärs, salvia och ostronskivling)

Föregående Nästa
foodfolder-gnocchi-gratäng.jpg
Prioritera vardagslyxen och testa gratinerad gnocchi med kalvfärs. Ett lättlagat, mättande och otroligt gott alternativ. Receptet är inspirerat från av den toskanska matlagningen så vad passar väl inte bättre en att servera rött från Toscana. Vi valde de ekologiska och dessutom veganska vinet BellOvile från Masi.

Ingredienser

  • 0,4 kg kalvfärs
  • 1 st gul lök
  • 2 klyfta(or) vitlök
  • 1,5 tsk salvia
  • 2 dl grädde
  • 2 msk kalv fond
  • 1 dl riven hårdost
  • 0,5 kg gnocchi
  • 100 g ostronskivling
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 msk rapsolja

Gör så här:

Finhacka löken och vitlöken.


Stek löken i rapsolja i en kastrull tills de är mjuka utan att få färg. Tillsätt färsen, salvia, salt och peppar och stek tills köttet är genomstekt och smuligt.


Koka grädde och fond tills grädden tjocknar något.


Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull och koka gnocchi enligt instruktioner på paketet.


Stek ostronskivlingen krispigt i stekpanna med rapsolja, smaka av med salt och peppar.


Sätt ugnen på 225°. 


Blanda gnocchin med kalvfärssåsen och häll i en ugnsform. Strö över den rivna osten och gratinera mitt i ugnen ca 8-10 min. Toppa med den krispiga ostronskivlingen och servera.


Tips

För ett vegetariskt alternativ, byt ut fonden och färsen till vegetariska alternativ.