Terese Cedergren

Melon och myntagranité

Föregående Nästa
image.jpeg (468)
Gratiné är en italiensk sorbet som är något grövre i sammansättningen och serveras som mellanrätt eller dessert. Här har jag gjort en enkel och fräsch granité variant med melon, mynta och rom.

Ingredienser

  • 0,4 kg vattenmelon
  • 4 st lime
  • 8 cl The brand new republique mango (rom)
  • 2 själk(ar) mynta
  • Aranciata Rossa Sanpellegrino

Gör så här:

Pressa ut saften från limen.


Gröp ut fruktköttet ur melonen.


Tillsätt myntablad, citronskal/zest, Sanpellegrino läsken, rom och mixa sedan allt till en slät massa/puré.


Ställ granitén i frysen och rör om då och då, det får inte bli en hård isbit.


Frys ca 2 timmar till en iskall soppliknande vätska med iskristaller.


Skeda upp granitén i glas och garnera med mynta blad, servera genast.



Testa även;

Tips

Experimentera gärna med frukt, bär, örter eller varför inte lite chili eller ingefära som smaksättare. Champagne, rosé vin, aperol som vätska istället för läsk eller vatten.  Självklart är granitén lika god alkoholfri. Låt fantasin flöda!