Terese Cedergren

Gnocchi gryta med korv

Föregående Nästa
foodfolder-gnocchi-gryta.jpg
Enkel och smakrik gryta med gnocchi, färsk salsiccia korv, bönor och örter. Uppskattas av både liten som stor!

Ingredienser

  • 4 st Färsk salsiccia korv
  • 1 st gul lök
  • 0,5 dl rapsolja
  • 4 dl vitt vin
  • 400 g Gnocchi
  • 0,5 paket bacon
  • 1 burk(ar) vita stora bönor
  • 50 g smör
  • 2 klyfta(or) vitlök
  • 2 själk(ar) färsk rosmarin
  • 1 kruka(or) färsk salvia
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här:

Ta bort skinnet och dela korven i mindre bitar. Stek i stekpanna tills allt fett har släppt tillsammans med hackad vitlök och olja.


Plocka av bladen från salvian och rosmarinen.


Skiva den gula löken och lägg i den i grytan tillsammans med örterna hälften av vinet. Låt koka upp och sjuda i 5 minuter. 


Skölj av bönorna och häll ned dem och gnocchin i stekpannan och toppa upp med resterande av vinet.


Gnocchi är klar på 2-3 minuter.


Smaka av med salt och peppar och servera med de stekta baconet och parmesan.



Gott till;

Tips

Byt ut salsiccian mot vegetarisk korv och skippa baconet för ett vego alternativ.