Terese Cedergren

Glutenfria våfflor

Föregående Nästa
våfflor3
foodfolder-glutenfria-våfflor
Våfflor är ett perfekt val både till frukost, brunch, mellis eller förrätt. Servera som frukost, brunch eller mellis med bär och vanilj kesella alt. som förrätt med smetana, löjrom och rödlök. Detta recept är både glutenfritt och LCHF.

Ingredienser

  • 2 dl bovetemjöl
  • 4 st ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 25 g smör
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • salt
  • Tillbehör:
  • Vanilj kesella alt vispad grädde
  • hallon
  • blåbär
  • florsocker

Gör så här:

Rör samman alla ingredienser förutom fiberhusk i en bunke.


Vispa därefter ner fiberhusk tills smeten blir slät.


Smält smör och rör ned i smeten.


Grädda våfflor i ett våffeljärn.


Blanda eventuellt bären med socker.



Testa även;

Tips

För ett mjölkfritt alternativ byt ut vispgrädden mot havregrädde och mjölkfritt smör.

För ett sötare alternativ så byt ut bovetemjölet mot mandelmjöl.

Som förrätt så hoppa över vaniljpulvret.