Terese Cedergren

Glutenfri paj med rabarber, jordgubbar, vaniljlass & kolasås

Föregående Nästa
foodfolder-smuldeg-rabarber.JPG
Glutenfri smulpaj med syrliga rabarber och färska jordgubbar, vaniljglass och lättlagad kolasås. Pajen innehåller kokosmjöl, mandelmjöl och nötter istället för vanligt mjöl.

Ingredienser

  • Paj:
  • 0,5 dl kokossocker
  • 1 dl mandelmjöl
  • 3 dl kokosmjöl alt majsmjöl
  • 200 g smör
  • 1 dl blandade nötter hackade
  • Fyllning:
  • 0,5 kg rabarber
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 krm kardemumma
  • Tillbehör:
  • 0,5 l vaniljglass
  • 0,5 l färska jordgubbar
  • 2 dl kolasås

Gör så här:

Sätt ugnen på 180°C.


 


Smuldeg:


Blanda alla paj ingredienser och knåda dem till en smulig deg.


Fördela hälften av smuldegen i en pajform häll sedan över rabarber bitarna.  


Fyllning: 


Ansa och skär rabarbern i ca 3 cm stora bitar.


Häll ned dem i pajformen.


Mortla kardemummakärnorna, strö över dem, potatismjölet och honungen. oToppa med de resterande av smuldegen. 


 


Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.


Servera med kolasås, vaniljglass och jordgubbar.


 


Hitta receptet på lättlagad kolsås här;

Tips

Byt ut rabarbern mot säsongs frukt/bär