Terese Cedergren

Gazpacho

Föregående Nästa
image.jpeg (448)
Sommarvärmen är här och vad passar väl inte bättre en kall gazpacho, lika god till lunch som till förrätt. Enkel att göra och lätt att förbereda, låt den gärna stå i kylen över natten, då blir soppan än mer god.

Ingredienser

  • 2 st brödskivor
  • 1 st gul lök
  • 1 klyfta(or) vitlök
  • 1 st gurka (mellanstor)
  • 1 st paprika (röd)
  • 6 st tomater
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här:

Skala och grovhacka lök, vitlök och brödskivorna (skär bort kanterna).


Skala och skär gurkan i mindre bitar, spara lite till garnering. Finhacka paprikan.


Mixa lök, vitlök, bröd, gurka och paprika med tomater, olivolja och vinäger till en slät soppa.


Smaka av med salt och svartpeppar.


Häll upp i glas och garnera med finhackad lök och paprika.


Annat sommar gott;