Terese Cedergren

Fyllda hallon med anklevermousse och rosésorbet

Föregående Nästa
foodfolder-anklevermousse.jpg
Här har du en apptitretare utöver de vanliga. De bäriga hallonen kombinerat med den feta anklevermoussen och den torra fräscha sorbeten och en klick agave syrup. Ger en direkt njutning och tillsammans med rosé champagne en otroligt lyxig upplevelse.

Ingredienser

  • 18 färska hallon
  • 50 g anklevermousse alt. kycklinglevermousse
  • 1 msk Creme Fraiche
  • 2 dl rosesorbet
  • 2 msk honung alt. agave syrup
  • svartpeppar
  • 18 st klöver alt. mangold

Gör så här:

Hitta receptet på rosésorbet här. (Om tiden är knapp så kan man byta ut rosé sorbeten med hallon sorbet men tänk på att den är något sötare.)


Vispa moussen smidig med creme fraiche och lägg smeten i en spritspåse.


Fyll de färska hallonen med moussen.


Lägg ut skedar på ett fat, klicka på sorbet och lägg på de fyllda hallonen. Klicka på agave syrup alt. honung. 


Dekorera med en klöver kvist alt. mangold.


Toppa med svartpeppar.


Servera som tilltugg eller förrätt, vackert och mycket gott!


Gott till

Tips

För ett sötare alternativ kan man byta ut anklevermousse mot saltkolakräm.