Terese Cedergren

Fruktremmar

Föregående Nästa
foodfolder_fruktremmar_1
Alla dagar i veckan godis! Fruktremmar gjorda på bara frukt, inga tillsatser eller E-ämnen. Här är recept på nektarin-, kiwi/banan- och äppelremmar, använd med fördel övermogna frukter istället för att slänga dem. Låt fantasin flöda när det kommer till frukt och bär.

Ingredienser

  • 2 st nektariner
  • 2 st kiwi
  • 1 st banan
  • 2 st äpplen

Gör så här:

Detta är recept på tre olika remmar - Nektarin, Kiwi/Banan och Äpple


Mixa frukten/bären med en stavmix eller blender tills du får en slät smoothiekonsistens. Dvs nektarinerna för sig, kiwi och banan tillsammans och äpplen för sig.


Om konsistensen skulle bli för hård blanda i färskpressad apelsinjuice.

Bred ut smeten jämt på en bakplåt med bakplåtspapper. Det ska vara ca 5mm tjockt. 

Sätt ugnen på ca 45˚C, det får inte bli över 50˚C. Med varmluftsugn blir resultatet som bäst.

Remmarna är färdiga när fruktsmeten inte längre är kladdig. Det tar ca 3-6 timmar, beroende på ugnen. Öppna ugnen en gång i timmen för att släppa ut fuktighet.

Dra försiktigt av bakplåtspapperet, rulla ihop och sedan skär eller klipp rullarna i lagom längder. 



Testa även;

Tips

När man inte använder sötning så kan frukter/bär med hög syra bli väldigt syrliga. Addera honung eller valritt sötningsmedel om du önskar sötare remmar.

Remmarna går att göra på nästan alla frukter och bär så låt fantasin flöda! Om du gör ett grymt recept så #foodfolder, så kanske vi lägger upp just ditt recept på sidan!