Terese Cedergren

Frozen cheesecake

Föregående Nästa
BA708B34-EC26-474F-8CA7-F7DB2D66F514.jpeg
"Lättbakat" och dessutom perfekt att tillreda i förväg - fryst cheesecake. Fylld med nyttigheter från pumpafrön och bär.

Ingredienser

  • Botten:
  • 150 g smör
  • 200 g digestive kex
  • 1 dl pumpafrön
  • Fyllning:
  • 100 g frysta jordgubbar
  • 100 g frysta hallon
  • 100 g fryst mango
  • 250 g philadelphia ost
  • 0,5 dl agavesirap

Gör så här:



PAJBOTTEN


Sätt ugnen på 175°C.

Smält smöret i en kastrull.




Krossa kexen & pumpa frön fint, gärna i en matberedare och blanda i smöret.

Tryck ut smulorna i en form gärna med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.


Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.


Fyllning


Mixa ingredienserna till fyllningen till en slät smet, smaka av med agavesirap om bären är sura. Fördela fyllningen över den pajbottnen.


Ställ in i frysen igen och låt cheesecaken frysa till ordentligt i några timmar före serveringen. 

Ta ut kakan ur frysen en stund före serveringen så den hinner tina lite. Garnera med färska bär.


Hitta fler recept

Tips

Lyssna på vår podcast I glaset om Sött vin som passar perfekt till desserter.

Lyssna på podden via Acast eller iTunes.