Terese Cedergren

Fröknäcke med rödbeta

Föregående Nästa
1E25DD2F-CC87-426E-98A7-E1D4D88201A9.jpeg
"Lättbakat", gott och effektfullt glutenfritt knäcke färgsatt med rödbeta!

Ingredienser

  • 1 dl sesamfrö
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 0,5 dl linfrö
  • 1 dl majsmjöl
  • 0,5 dl rapsolja
  • 0,5 st riven rödbeta
  • 2 dl kokande vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm fänkålsfrö

Gör så här:

Sätt ugnen på 120°C.

Kläd en plåt med bakplåtspapper.

Blanda alla torra ingredienser och rör i finriven rödbeta, olja och vatten. Låt svälla ca 15 minuter.

Bred ut smeten tunt på plåten.

Grädda mitt i ugnen ca 1-1 1/2 timme. Låt knäckebrödet svalna på ett galler. Förvara brödet torrt i tex försluten påse eller plåtburk så att det behåller sin "crunch" och krispighet.


Prova även