Terese Cedergren

Fröbröd med rotfrukter

Föregående Nästa
63927624-103B-4955-9141-BD10E7A1D5C4.jpeg
Lättlagat och god frölimpa som passar såväl till frukosten, mellanmålet som till ostbrickan. Här serverad med solrosfrö hummus.

Ingredienser

  • 1 st rödbeta
  • 2,5 dl vatten
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 msk honung alt. sirap
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 dl havregryn
  • 0,5 linfrö
  • 0,5 pumpakärnor
  • 0,5 solrosfrö
  • 0,5 psylliumhusk
  • 1 dl quinoapuffar
  • 1 dl quinoqmjöl
  • Topping:
  • havssalt
  • kummin

Gör så här:

Sätt ugnen på 180°C.


Riv rödbetan.


Blanda vatten, olja, flytande honung och salt, rör om.


Häll ned riven rödbeta och alla torrprodukter, rör ihop väl.


Häll upp smeten i formen och låt vila i ca 10 minuter.


Valfritt - Toppa smeten med havssalt och kummin.


Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter.




Frölimpa med solrosfrö hummus till frukosten, se recept på hummus nedan.

Tips

Byt rödbetan mot valfri rotfrukt efter tycke och smak.